"Als Belgische organisatie willen we wereldwijd naast onze vervolgde broer en zussen staan die lijden omwille hun geloof in Jezus Christus!"

Lees hieronder het verhaal van een zuster uit Egypte

 

Moskee-juf Sara

Honger naar de Waarheid

Sara was al jaren juf in de moskee. Een van de jonge kinderen die ze les gaf, deed onderzoek naar een opdracht en stelde haar een aantal vragen over Mohammed en de waarheid van het boek. Ze kon de vragen niet beantwoorden. Esther begon gaten in de Koran te ontdekken. De vraag van dit jonge meisje leidde Sara tot een onderzoek dat twee jaar duurde. “Ik kwam tot de conclusie dat dit boek niet Gods woord is. Daardoor kreeg ik een enorme angst”, vertelt ze.

 

*haar naam is aangepast
voor veiligheidsredenen.

De angst had grote gevolgen voor Sara. Twijfelen aan de Koran wordt namelijk als een misdrijf beschouwd en Sara werd ziek van stress. Ze nam contact op met een dokter en op haar weg daarnaartoe liep ze langs een christelijke begraafplaats. Elke keer dat ze langs een kruis liep, voelde ze een immense rust.

 
“Ik heb de kinderen in de moskee vaak verteld dat dit kruis slechts een stuk hout of ijzer is - waarom zou je het aanbidden? Maar nu gaf het me zoveel rust,” zegt ze.

Op zoek
Ze begon te zoeken naar een Bijbel, maar dat was moeilijk. Sara was gekleed in islamitische kleding en volledig bedekt. Daardoor was het moeilijk voor haar om een Bijbel te kopen in de christelijke boekhandels. Toen ze haar christelijke buren om een Bijbel vroeg, werd ze geweigerd. Mensen waren bang dat ze slechte bedoelingen had.

Na een tijd ontmoette ze een veertienjarige jongen op een forum die zei dat hij haar een Bijbel zou brengen. Die reisde meer dan zes uur om het haar te leveren.

“Toen ik de Bijbel vast had, voelde ik dat dit boek al de antwoorden op al mijn vragen bevat,” herinnert ze zich met tranen. “Ik had zo'n honger naar de waarheid dat ik het in vier dagen uit had, maar ik begreep er niets van. Ik wist niet eens hoe ik moest bidden.”

Sara nam opnieuw contact op met de jongen die haar de Bijbel had gegeven. Hij stelde voor dat ze een op zoek zou gaan naar een christelijke discipelschapsgroep voor ex-moslimvrouwen in haar buurt. Sara besloot er de volgende dag naartoe te gaan.

 

“Ik heb altijd geleerd dat christenen zich naar de islam bekeerden, maar niet andersom. Ik dacht dat ik de enige was!" Die dag aanvaarde Esther Christus.

Twee jaar lang ging Sara naar de dicipelschapscursus in de kerk en bestudeerde ze Gods Woord. Na een tijd begonnen de leiders haar aan te moedigen om lid te worden van hun evangelisatiegroep.
 

Ze begon met evangelisatieprojecten op straat, maar voelde dat God haar riep om naar andere landen te gaan. Al snel kreeg ze een kans om naar Turkije te gaan waar ze twee weken verbleef om het Evangelie te delen.

Cover foto 1.jpg

“Toen ik de Bijbel vast had, voelde ik dit boek al de antwoorden op al mijn vragen bevat!”
- Sara, Egypte

 

Gearresteerd

Na haar thuiskomst bleef ze in Egypte evangeliseren. 
Maar al snel werd ze samen met de andere teamleden op straat gearresteerd.

 

“De politieagent die me ondervroeg, wist alles over me. Hij wist dat ik naar Turkije was geweest om te evangeliseren en hij waarschuwde me om daar dringend mee te stoppen.” Voordat hij haar vrijliet, zei hij tegen haar: “Als ik nog eens hoor dat je evangeliseert of predikt, dan weet ik hoe ik je leven moeilijk kan maken. Ik zal je straffen."

 

Ondanks de dreigementen bleef Sara evangeliseren en begon zelfs met het organiseren van een nieuwe zendingsreis, dit keer naar Mauritanië. Ze stond op het punt te vertrekken, maar ze werd gearresteerd op het vliegveld. Gelukkig werd ze al snel weer vrijgelaten. 

 

Maanden gingen voorbij en Sara van plande opnieuw een zendingsreis. Het plan was deze keer om een jaar door te brengen in Tunesië en daar het Evangelie te delen. Op de ochtend van haar vertrek werd ze opnieuw gearresteerd op het vliegveld. Deze keer werd ze drie dagen vastgehouden in een ondergrondse kamer.

Opnieuw kwam dezelfde politieagent naar haar toe voor ondervraging.

“Hij was boos en agressief en liet me de hele tijd wachten. Hij vertelde me dat hij mijn hart met angst zou vullen, maar de Heer had me beloofd dat niemand me zou aanraken."

In plaats daarvan liet hij luide audio-opnames horen van mannen en vrouwen die gemarteld werden. Hij vertelde haar dat zij ook voormalige moslims waren.

 

De politieagent opende haar bijbel en vertelde haar: “Ik weet dat Jezus jullie oproept om de hele wereld rond te gaan, maar ik zal je niet laten gaan. Ik volg je overal waar je gaat."

Hij stuurde haar opnieuw naar huis en waarschuwde haar dat ze nooit zou kunnen reizen zolang hij in de buurt was.

 

Toch blijft Sara evangeliseren en leidde ze zelfs enkele jaren geleden haar moeder tot de Heer en ze hoopt dat ze ooit weer zal kunnen reizen.

 

“Ik geloof dat ik niet in Egypte zal sterven”, zegt ze. “Ik weet dat de Heer me in een ander land zal laten dienen, misschien zelfs in Mauritanië."

HVK ondersteunt de discipelschapsgroep voor mensen met een moslimachtergrond waar Sara deel van uitmaakt. Deze groep helpt mannen en vrouwen zoals Sara tijdens hun zoektocht naar Jezus en ondersteunt hen in het delen van het Evangelie in de moslimwereld. Wilt u dit werk steunen?  Kijk hier voor meer info.

"De STEM der Martelaren" 

6 paginas | GRATIS

mockup nov 2020.png

Meer verhalen als deze?
Ontvang nu gratis ons maandblad bij u thuis!

 
 

Wat is vervolging?

Wereldwijd worden christenen gediscrimineerd, gevangen gezet, mishandeld of vermoord omwille van hun geloof in Jezus Christus.  Ook de Bijbel lezen we heel duidelijk dat vervolging een vast onderdeel is van het volgen van de Heere Jezus. Niet voor een enkeling, maar voor iedere christen. (Lees maar eens: Johannes 15:18 - 16:33; Handelingen; 1 Petrus 4:12; 2 Timotheus 3:12; ...)

Natuurlijk is de hevigheid van de vervolging op elke plaats verschillend. Om je een beeld te geven van de landen en gebieden waar vervolging zichtbaar wordt, delen we de onderstaande kaart met je. Dit is echter niet een volledig overzicht! Omdat vervolging hoort bij het volgen van Jezus, komt het overal terug waar christenen zich bevinden. Dat is niet gebonden aan een bepaald aantal landen maar komt overal ter wereld voor.

 
 
kaart.png

Blijf betrokken!

GRATIS MAANDBLAD
Blijf op de hoogte.

STEUN
Help vervolgde christenen met uw gift.

OVER ONS
Ontdek ons werk.

Hebt u nog vragen of opmerkingen?
Contacteer ons dan via dit formulier of via de onderstaande gegevens.

+32 3 887 82 42

Postbus 10.000, 2620 Hemiksem

©2020 door Hulp aan de Verdrukte Kerk. Met trots gemaakt met Wix.com. Druk hier om onze Privacyverklaring te lezen.