top of page

Over ons

HVK (Hulp aan de Verdrukte Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen en hen verbind met christenen in België. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel.

OVER ONS: Over ons

Christenen worden vervolgd

Geloven in Jezus Christus heeft hoe dan ook gevolgen. Overal en altijd. Wereldwijd worden om dat geloof christenen achtergesteld, gevangengezet, mishandeld of vermoord.

subpage_about_1.jpg
CUS1804CD_0020_pub.jpg

Onze overtuiging

HVK gelooft in de eenheid van het lichaam van Christus. Als christenen in België zijn we medeverantwoordelijk voor onze vervolgde broeders en zusters die lijden vanwege Zijn Naam. (1 Kor. 26-27)

Ook geloven wij dat de getuigenissen van vervolgde christenen de kerk in België aansporen om Jezus Christus te volgen en Zijn evangelie verspreiden. Ongeacht de gevolgen. (Hand 1:8)

Ons werk

HVK is één met vervolgde christenen en staat naast hen met praktische hulp en bemoediging. Dit doen we in verschillende regio's en landen wereldwijd. We werken nauw samen met lokale projectpartners en zusterorganisaties.

Daarnaast geven we vervolgde christenen een stem en moedigen we de Belgische kerk aan met hun getuigenissen.

CUS1708EG_0030_00-cover_pub02.jpg
Hmong - Vietnam (2).jpg

Onze impact

HVK steunt jaarlijks duizenden vervolgde christenen. Onze impact delen we graag met u.

Onze stichter

De Roemeense predikant Richard Wurmbrand zat veertien jaar in communistische gevangenissen vanwege zijn geloof in Christus. Na zijn vrijlating reisde hij de wereld over om de stem te zijn van vervolgde christenen. Door zijn getuigenis is het werk van HVK ontstaan.

Richard Wurmbrands getuigenis spoort ons dagelijks aan om naast vervolgde broeders en zusters te staan. HVK wil dit met dezelfde daadkracht en geloof doen als hij.

richard-en-sabrina.jpg
OVER ONS: Wat we doen

Blijf betrokken!

GRATIS MAANDBLAD
Blijf op de hoogte.

STEUN
Help vervolgde christenen met uw gift.

OVER ONS
Ontdek ons werk.

Hebt u nog vragen of opmerkingen?
Contacteer ons dan via dit formulier of via de onderstaande gegevens.

OVER ONS: Contact
bottom of page