top of page
Image by Kieran White
Foto 6.jpg

Elk jaar zorgt ons Christmas Care-project ervoor dat honderden kinderen uit vervolgde gezinnen een Kerst pakket krijgen.

Kinderen van vervolgde gezinnen kunnen bijzonder kwetsbaar zijn voor discriminatie, pesterijen en mishandelingen. In vele landen brengt vervolging vaak armoede en ontberingen met zich mee, zodat ouders van vervolgde kinderen in deze speciale tijd van het jaar geen geschenken kunnen geven. Helpt u mee? 

Christmas Care BE.png

Kerst Pakketten

Elk kind ontvangt een kinderbijbel of verhalenboek, schoolbenodigdheden en andere items, afgestemd op hun specifieke land (waaronder voedsel, speelgoed, onderwijskosten, kleding en hygiëneartikelen). De inhoud wordt lokaal ingekocht en de pakketten worden gedistribueerd door lokale partners van HVK.

Christelijke kinderen in vijandige en beperkte landen leren snel dat het duur is om Jezus te volgen. Wanneer ze uit hun huizen worden verdreven, niet in staat zijn naar school te gaan, of een ouder verliezen door de gevangenis of door moord, klampen ze zich vast aan de hoop die Jezus hen brengt.

Image by Kieran White
DSC03315.jpg

Elk pakket kost
ongeveer
€ 25.

De pakketten, die zijn afgestemd op specifieke behoeften, kunnen de volgende items bevatten:

  • Een kinderbijbel

  • Schoolspullen

  • Kleding

  • Hygiëne artikelen

  • Speelgoed

  • Christelijke literatuur

  • Voedsel

  • Opleidingskosten

Tekengebied 3.png
Image by Kieran White
Christmas Care BE Kameroen.png

Deze Kerst pakketten naar landen zoals:

In het extreme noorden worden christen gezinnen regelmatig aangevallen door de moslim terreurgroep Boko Haram. Zowel jong als oud zijn hiervan het slachtoffer. Kinderen verliezen 1 of beide ouders. Ouders zien hun kinderen sterven voor hun ogen.

Vele gezinnen moeten vluchten van hun dorp en leven in de bergen. Vele van deze jongeren/kinderen hebben nog nooit een bijbel vast gehad.

 

Met dit kerstpakket laten we hun zien dat we hen niet zijn vergeten en we voor hen bidden. Dit kleinigheidje is in hun ogen een enorme bemoediging.

“Woorden kunnen niet uitdrukken hoe blij deze kinderen en kerken zich voelden om zulke geschenken voor het eerst in hun leven te ontvangen.”

Een HVK-medewerker in Afrika

Blijf betrokken!

GRATIS MAANDBLAD
Blijf op de hoogte.

STEUN
Help vervolgde christenen met uw gift.

OVER ONS
Ontdek ons werk.

Hebt u nog vragen of opmerkingen?
Contacteer ons dan via dit formulier of via de onderstaande gegevens.

bottom of page