top of page
Foto 2.jpg

Vervolging in INDIA

In India wonen naar schatting 27 miljoen christenen, wat representatief is voor slechts 2,1 procent van de bevolking. In bijna elk dorp wonen RSS-informanten en rapporteren over de activiteiten van christenen, wat resulteert in aanslagen en arrestaties. Kerken zijn gesloopt en in brand gestoken, aanbiddingsbijeenkomsten zijn verstoord, kruisen op kerkhoven zijn vernield, bijbels en andere christelijke lectuur zijn in beslag genomen en verbrand, en nog meer predikanten zijn geslagen en gevangengezet.

foto 8.jpg

Vervolging onder ogen komen

In november 2017 werd een meisje van 16 jaar in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh door een menigte radicale Hindoes omsingeld, zwaar mishandeld, uiteindelijk met benzine   overgoten en levend verbrand. Wat ze had misdaan? Een kerkdienst bezocht.

De beelden van haar gruwelijke dood zijn moeilijk van het netvlies te krijgen. Het stompen in haar bebloede gezicht, het getrek aan haar haren. Het gegil en gekrijs. Je zou graag weg willen kijken en het vergeten, maar het is helaas de harde realiteit voor christenen in India. Toch wordt er massaal weggekeken in India zodra christenen worden afgeranseld of vermoord. Niet het minst door de verantwoordelijke autoriteiten, zoals de lokale overheid en politie.

Onder de radar

Als dit soort geweld plaatsvindt is het vaak ook veel minder zichtbaar. De gruweldaden voltrekken zich in afgelegen dorpen of in bepaalde wijken van een stad – de ene keer hier, een andere keer daar, en altijd zitten er knokploegen achter die opduiken en weer verdwijnen. India mag dan geen staats vervolging kennen,  stilzwijgende goedkeuring  van hogerhand is misschien wel veel erger dan dat. Sinds het land in 2014 een premier kreeg die lid is van de partij   van radicale hindoes, de BJP, weten knokploegen zich gesteund in hun agressie.

Vogelvrij

En het einde is nog niet in zicht, want de partij van MinisterPresident Narendra Modi krijgt het in steeds meer deelstaten voor het zeggen. Dat is al zo in Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Chhattisgarh   en Maharahstra. Het is geen toeval dat juist daar de meeste meldingen van geweld   vandaan komen? HVK wil naast vervolgde christenen in India staan met praktische en geestelijke steun. Bekijk daarom het project van de maand, dat deze maand in teken van   India staat.

Blijf betrokken!

GRATIS MAANDBLAD
Blijf op de hoogte.

STEUN
Help vervolgde christenen met uw gift.

OVER ONS
Ontdek ons werk.

Hebt u nog vragen of opmerkingen?
Contacteer ons dan via dit formulier of via de onderstaande gegevens.

bottom of page